Skip links
tania ramirez

Tania Ramírez: “La motivació més gran és veure l’impacte de la meva feina en persones i empreses”

A l’equip de Konsac som una quinzena de professionals. Avui us presentem a Tania Ramírez, directora associada des de fa dos anys. Tania, que parla desprenent passió per la professió, diu que la seva feina permet “ajudar les empreses a créixer a través de la incorporació de persones, assessorant-les en les seves necessitats en base a l’estratègia”.

Per això la paraula headhunter se li fa curta: “M’agrada més pensar que som Talent Corporate Advisors, perquè no es tracta només de trobar aquella persona que encaixi a una job description, cal trobar aquella persona vàlida per arribar als objectius que s’estableixin, tenint un impacte positiu en l’organització i ajudant i fomentant-ne el creixement”.

Per la Tania, ser un partner estratègic d’una empresa suposa una responsabilitat molt gran: “Quan treballes amb persones cal ser extremadament curós tant amb el candidat, a qui pots canviar radicalment la vida, com amb l’empresa, que fa una aposta per un professional que tu garanteixes que podrà satisfer les seves necessitats”.

El candidat i l’empresa tenen l’última paraula, però ella també sent una gran responsabilitat davant de tot el procés. Per això, la seva motivació més gran és comprovar l’impacte positiu que té la seva feina en persones i empreses

Després d’estudiar ADE va començar a treballar en finances a Deloitte, des d’on va fer un salt al sector de la cosmètica i, per casualitats de la vida, arran d’una entrevista personal amb un headhunter, va acabar treballant-hi. Aquí va aprendre l’ofici: com moure’s al mercat, el procés de venda, la selecció de talent, etcètera.

Va ser un màster de quatre anys que la va portar a un altre sector totalment diferent, la formació de directius en una entitat com IESE, on havia realitzat un MBA 6 anys abans: “A IESE dirigia programes directius. En el fons també es tractava de captar talent perquè fessin els nostres programes, aquí vaig aprendre la importància de l’esperit de servei i la responsabilitat dels directius i organitzacions de tenir un impacte positiu a la societat”.

Un sector en canvi

Mirant a futur, la Tania creu que el món del headhunting, tal com el coneixem, canviarà per convertir-se en un servei d’assessorament molt més profund. Ja es parla de capacitats i encaix cultural, però encara ens queda molt per recórrer: “Per exemple, passarem de buscar un director comercial, amb experiència internacional, que vingui del canal HORECA, a cercar una persona capaç d’aconseguir els objectius estratègics i operatius que el lloc requereixi. Es tracta de cercar actitud, aptitud i potencialitat”, diu.

“A Konsac, sempre hem prioritzat l’encaix cultural, i això comporta conèixer moltes persones”, diu. En el futur s’incorporarà Intel·ligència Artificial, ChatGPT o machine learning a les cerques, però encara que es digitalitzin els processos de selecció, sempre continuarà sent necessari conèixer la persona.

Leave a comment